Klanten waarderen ons met een 4.2

Bikkelen

Bivakterrein

Voor de echte bikkels zijn er de outdoor bivakvelden. Zonder voorzieningen kamperen, ver weg van de bewoonde wereld. Bouw een eigen onderkomen of zet een tent op in the middle of nowhere. Is het je iets té back to basic? Dan kun je bij Newlife terecht voor groepstenten, veldbedden, tafels, banken en mobiele toiletten.

Reserveer jij jouw plekje onder de sterrenhemel! (minimale aantal 10 personen, enkel in combinatie met outdooractiviteiten)

Neem contact op voor boeking

In de winterperiode is het water op de bivakterreinen afgesloten

Bivakterreinen

De bivakterreinen liggen op unieke plekken midden in de natuur, waardoor je het gevoel hebt dat je in de middle of nowhere verblijft. Hoe gaaf is het om hier met je eigen groep te genieten van het buitenleven!

De bivakterreinen zijn enkel te huur in combinatie met de outdooractiviteiten. De minimale verblijfsduur is 2 nachten, de minimale groepsgrootte 10 personen. 

Dsc 1393

Omgeving

Newlife heeft verschillende bivakterreinen, gelegen in de gemeente Stoumont en Remouchamps. De terreinen liggen gunstig ten opzichte van de activiteiten. Super gaaf om tijdens een bivaknacht nog even de grot te verkennen. Of ga samen vlotten bouwen &- varen, waarna je gaat koken op kampvuur en onder de sterrenhemel in slaap valt. Een super ervaring om nooit te vergeten!


De natuur is ons werkveld. Hier moeten we met z'n allen zorg voor dragen. We hanteren zoveel als mogelijk the 'boy-scout rule': 'Always leave the place better than you found it!’ Laat geen sporen achter en zorg goed voor de natuur. 

Bivak regels

Bivak newlife kampeer- en verblijfregels

U meldt zich voor aankomst altijd telefonisch aan bij ons kantoor, 0032(0)42 63 21 61. Indien wij nog geen borg hebben ontvangen betaald u vooraf ter plaatse een borg van €150,00 per verblijvende groep. Wij gaan ervan uit dat de groep zich aan de door ons en de overheid gestelde regels houdt. Bij opzettelijke schade behouden wij ons het recht voor om de gehele borg in te houden. De borg wordt na controle aan u teruggegeven of per bank terug betaald. In verband met een verplichte verblijfsregistratie vragen wij u de lijst van deelnemers in te leveren met daarop de volledige naam, geboortedatum en woonplaats.

 1. Auto’s: Het is niet toegestaan om met auto’s op het bivakterrein te komen. Bij gebruik van de hooischuur of andere bivakterreinen in La Venne kunnen de auto’s onder de spoorbrug geparkeerd worden. Laden en lossen voor de ingang van het bivak terrein. Auto’s mogen alleen op het veld komen na toestemming van onze terreinbeheerder.
 2. Brandhout: Het is alleen toegestaan om dood hout/sprokkelhout te verzamelen. Hiermee wordt hout dat van bomen is afgevallen bedoeld, géén bomen omzagen, kappen en/of afbreken. Hele bomen of gezaagd hout is geen sprokkelhout. Blijf daar af want het behoord iemand toe.
 3. Kampvuur: Het kampvuur dient in de kampvuurbak gemaakt te worden. Het is niet toegestaan om meters hoge vuren te maken i.v.m. een brandweer verordening. Houd het vuur bescheiden en controleerbaar.
 4. Hooischuur: Het stro uit de hooischuur mag niet gebruikt worden voor het kampvuur. In het stro mag uiteraard niet gerookt worden i.v.m. brandgevaar.
 5. Natuur: Een regelmatig gebruikt van de bivakterreinen is een redelijke belasting voor de natuur. Probeer de natuur zo veel mogelijk te ontzien en verniel haar niet. Snij niet met scherpe voorwerpen in bomen en breek geen takken af. De tolerantie van de overheid en boeren maakt het mogelijk om van de bivak gebruik te maken. Denk ook aan de dieren, bezorg geen overlast. U bevindt zich tenslotte in de natuur.
 6. Geluid: Wees ervan bewust dat geluid in een stiltegebied heel ver draagt. Harde muziek veroorzaakt overlast voor anderen en is dan ook niet toegestaan.
 7. Afval: Achtergelaten afval zal worden verrekend met de borg. Per vuilniszak zal € 5,00 worden ingehouden op de borg.
 8. Sanitaire voorziening: De hooischuur heeft een toilet. Voor de andere bivakken geldt, graaf een gat om uw behoeften in te doen, evt. met een latrine erover gezet en na afloop van uw bezoek dient dit gat netjes gedicht te worden. Het is niet toegestaan om uw behoefte elders te doen i.v.m. de hygiëne over het hele terrein.
 9. Uitchecken: U dient het terrein om 11.00 uur te verlaten. Wanneer u het terrein verlaat laat het dan schoon achter. Beschadigingen en vernielingen dienen telefonisch gemeld te worden aan het kantoor
  wanneer u vertrekt.

Op zoek naar meer?

Onze activiteiten zijn zowel apart als in een arrangement te boeken. Blijven overnachten in de Ardennen? Combineer dan onze activiteiten met een verblijf in een van onze accommodaties. Ga jij voor volledig back-to-basic, of toch voor wat meer luxe? Indien gewenst verzorgen we volledige catering, van ontbijt tot diner, inclusief picknicklunch op locatie en koken op kampvuur. Zo maken we je verblijf compleet. Laat ons weten wat je wensen zijn en we stellen graag een op maat gemaakte offerte voor je samen!