Nu boeken!

Wandelen in de Ardennen Één met de natuur

Ontdek het flora en fauna van de Belgische Ardennen te voet. Maak één van onze wandeltochten in de omgeving van La Venne (Stoumont) en Aywaille/Remouchamps.

Wonderschone wandeltochten door de Ardennen

Verken de Belgische Ardennen te voet. Onze wandeltochten in de omgeving van La Venne (Stoumont) en Aywaille/ Remouchamps variëren in lengte en opzet, zodat er voor iedereen wel een geschikte tocht bij zit om de Ardennen van dichtbij te ontdekken. Zorg voor stevige schoenen, want sommige paden zijn lastig begaanbaar. Onderweg pauzeren we regelmatig om even bij te tanken en te genieten van de weidse uitzichten. Of om wild te spotten… Neem jij je verrekijker mee?

  • La Venne (Stoumont) en Aywaille/ Remouchamps
  • Vanaf 2 uur

€ va 10,- p.p.

Reserveer nu!
  • Avontuurlijke wandeltochten
  • Dwars door de natuur
  • GPS-, kruispunten- en fototochten

GPS-tocht

Trek de bossen in met een gps (global positioning system) en een lijst routepunten (waypoints) en vind jouw weg! Volg de juiste koers door van punt naar punt te navigeren. Een mooie manier om je actief en oplettend door de Ardennen te bewegen.

Kruispuntentocht

Een routebeschrijving enkel gebaseerd op kruispunten. Bij deze voettocht krijg je aanwijzingen mee die voor elk kruispunt beschrijven welke kant je op moet. Mis je een kruispunt of detail? Dan is het teruglopen geblazen! Let dus goed op om niet te verdwalen!

Fototocht

Foto’s tonen je de weg tijdens deze wandeltocht. Herken je de afbeelding? Dan ben je op de goede weg!

Een echte aanrader is de fototocht rond de Ninglinspo, een zijriviertje van de Amblève en de enige bergrivier van België. De rivier kronkelt zich een weg door een prachtig natuurgebied. Over een lengte van 2500 meter is er een verval van 200 meter, waardoor je verrast wordt door ruige stromingen en mooie watervallen.

Wandelen tussen het wild

De Ardennen vormen een aantrekkelijk leefgebied voor talrijke dieren. Kijk dus goed om je heen tijdens het wandelen, want de kans is groot dat je wat spot! Een valk of uil hoog in de boomtoppen, een das laag bij de grond of misschien wel een hert of groep wilde zwijnen.

Pro tips Get ready for the adventure in...

1 Stevige schoenen Trek stevige wandelschoenen aan
2 Eten en drinken Neem eten en drinken mee voor onderweg
3 Knapzak Ga voorbereid op pad met kompas, verrekijker of camera

Meer informatieover onze activiteiten?

Bel ons via het telefoonnummer hieronder of stuur een mail.

BOEK EEN ACTIVITEIT